maanantai 4. syyskuuta 2017

Ruokahistoriaa: Kun einekset ja mausteet alkoivat rynniä keittiöihin


Helsingin sanomissa on eilen ja tänään julkaistu tosi kiinnostavat jutut ruoan lähihistoriaan liittyen. Okei, toisessa jutussa olin itsekin mukana haastateltavana, joten pitäähän tätä hiukan mainostaa.

Omasta mielestäni juuri tällaiset arkiset, kaikkia ihmisiä koskettavat ilmiöt ovat 90-luvussakin kaikkein mielenkiintoisimpia. Mitä syötiin, miten pukeuduttiin, millaista teknologiaa käytettiin? Sunnuntain Hesarissa olleessa jutussa valotettiin 1980-luvun syömisiä ja tämän päivän jutussa mentiin 90-luvulle. Jos tällaiset aiheet kiinnostavat niin kannattaa vilkaista!

Hesarin juttu 1980-luvusta tässä: 1980-luvun ruokakauppa ei ollut niin surkea paikka kuin nyt kuvitellaan – piimää oli useaa sorttia, ja ulkomailta tuotiin kiwihedelmiä ja spaghetti sauce -kastiketta

Hesarin juttu 1990-luvusta tässä:  Suomalaisten syömisessä tapahtui 1990-luvulla suuri vallankumous – ”Keskusteltiin, osaavatko ihmiset enää tehdä ruokaa valmisruokien takia”


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista, muru! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.